AGILE

Agile werken

Voor organisaties die snel, intelligent en slim willen werken

Agile-projectmanagement is de ideale oplossing voor organisaties die flexibeler willen werken, zodat ze sneller op verandering kunnen inspelen.
Het biedt niet alleen voordelen op gebied van procesverbeteringen en projectmanagement, maar het stimuleert ook het gevoel van verantwoordelijkheid en teamwork. 

De groeiende populariteit van Agile-werkmethoden heeft geleid tot een toename in de vraag naar slimme hulpmiddelen om Agile-sessies op professionele wijze te faciliteren en vereenvoudigen. Een Agile-kantoor verstrekt informatie door middel van visualisatie. Visualisatie ondersteunt de activiteiten van het Agile-team, de coach, de projectmanager of de Scrum master, door een compleet en nuttig overzicht te geven van alle taken, de status en de verantwoordelijkheden.

Focus op het team

Focus op het team, teaminspanning en teamresultaten

Een team dat bij een project volgens de Agile-methode werkt, doet meer dan alleen een opdracht uitvoeren. Het team anticipeert op veranderende omstandigheden naarmate het project vordert. Als zich dan een verandering voordoet, komt dat niet als een verrassing. In plaats daarvan kan het team daar flexibel op inspelen zonder dat het tijd of geld kost. De Agile-benadering houdt ook in dat men cyclisch en in korte sessies werkt.

Whiteboards en andere hulpmiddelen

Elk whiteboard of glassboard kan eenvoudig worden getransformeerd in een gepersonaliseerd Agile-bord. Met behulp van middelen zoals board markers, verdeeltape en magneten kan het presentatieoppervlak naar wens worden aangepast en ingedeeld. Tijdens het gebruik van het bord komen ook de Magic-Chart Notes goed van pas! Ze kunnen worden gebruikt om taken weer te geven en het visualiseren van vooruitgang in projecten door ze van de ene kolom naar de andere te verplaatsen door te “swipen”. 

Een ander hulpmiddel is een set Planning Poker Kaarten, een veel toegepaste tool in de Scrum-methode. Om zo realistisch mogelijk te plannen wordt er een pokerspel gespeeld. Het doel van Planning Poker is om discussies over tijdsduur van bepaalde activiteiten bijvoorbeeld 6 of 6,1 dagen in beslag neemt of dat iets 10 of 10,30 euro kost, te voorkomen. Met Planning Poker vermindert u het 'absolute' denken en introduceert u het 'relatieve' denken door een vergelijking te maken. Een bepaalde activiteit is wel of niet groter dan een eerdere activiteit waaraan u al heeft gewerkt. 

Er zijn diverse hulpmiddelen die een efficiënte werkwijze, snelle aanpassingen en duidelijke visualisatie van informatie voor uw Agile-team mogelijk maken. Laat u inspireren en ontdek de visualisatie-oplossingen van Legamaster voor uw Agile-werkplek!

Uitgelicht: de Agile toolbox

De groeiende populariteit van Agile-werkmethoden heeft geleid tot een toename in de vraag naar slimme hulpmiddelen die Agile-sessies op professionele wijze faciliteren en vereenvoudigen. Daarom introduceert Legamaster de Agile Toolbox. 

De Agile Toolbox van Legamaster ondersteunt de activiteiten van het Agile-team, de coach, de projectmanager of de Scrum master met een complete set van Agile-hulpmiddelen in een handige draagkoffer. Naast de inhoud van de Toolbox heeft Legamaster ook een compleet assortiment andere producten die perfect geschikt zijn voor gebruik in Agile-werkomgevingen. Voorbeelden zijn onder meer het Legamaster Magic-Chart assortiment, bruin moderatiepapier, mobiele whiteboard-oplossingen en een compleet assortiment accessoires voor uw whiteboard.

De Agile toolbox is hier in de Vergaderkoffers.nl webshop te bestellen.